ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentHusvagn - Massor med info & fakta om Husvagnar
Husvagn - Massor med husvagnar

Husvagn

Husvagn

Att ha husvagn upplever många som den ultimata friheten. När andan faller på kan man ta husvagnen och åka vart som helst för att campa på en trevlig campingplats eller hos bekanta. Det går snabb och lätta att komma iväg eftersom allt men behöver ta med sig redan finns i husvagnen.

Något av det bästa med att ha husvagn är att man lätt träffar som många fantastiska husvagnsmänniskor vilka bli ens vänner för livet.

Att ha husvagn istället för husbil har många fördelar. Dels så har man flexibiliteten att lätt kunna åka runt med den betydligt smidigare bilen samtidigt som husvagnen står kvar som ett riktigt hem. Elkablar, förtält och markiser kan vara kvar på husvagnen när ni åker iväg vilken inte är möjligt med en husbil. Dessutom är det mycket billigare att ha husvagn istället för husbil och ni för mycket lättare kontakt med andra campare om ni har en husvagn.

Husvagnar i Sverige

Husvagnar i Sverige

Totalt finns den nästan 300.000 husvagnar i Sverige vilket gör husvagnen ungefär 6 gånger vanligare än husbilen. Vanligast är det med husvagnar i norra delarna av Sverige där det är 5-6 gånger fler som har husvagn i jämfört med Stockholmare.

Den första husvagnen byggdes 1932 i Sverige men serietillverkning av husvagnar börjad några år efter kriget nämligen 1948 som SMV, Sörby Mekaniska Verkstad i Örebro.

Husvagnsmärken

Bild på Husvagn

Det finns fler riktigt bra husvagnsmärken i Sverige som gör kvalitétshusvagnar anpassade till svenska förhållanden. De största husvagnsmärkena är:

  • Kabe - tillverkar husvagnar i småländska Tenhult sedan 1958
  • SMV - det mest anrika husvagnsföretaget i landet som tillverkat husvagnar sedan 1948 i Örebro
  • Cabby - har tillverkat husvagnar sedan 1965 i Kristinehamn med gick i konkurs 2016.
  • Polarvagnen - producerade husvagnar i Dorotea fram till 2016 och husvagnsmärket startade 1964. Polarvagnen tillverkas fortfarande med i Tyskland.

Om du ska köpa en husvagn bör du definitivt köpa en svensktillverkad husvagn eftersom dels är den anpassad till våra svenska förhållanden på alla sätt och vis men dessutom skapas arbetstillfällen i Sverige och företagets vinster skattas i Sverige vilket är bra för dig och din pension.


Mer fakta om husvagnar

Här kan du hitta mycket mer intressant fakta om husvagnar och husbilar men också en del roliga och lustiga om husvagnarna och släpkärror.Meny - Husvagn
Till förstasidan på www.husvagnsforsakring.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
TillbehörHa husvagnHusvagnNyheter